2015. április 29., szerda

Anyának ajándék

Hétvégén lesz május első vasárnapja, ajándékot kell adni anyának.
Itt találsz ölteteket, hogy mivel lepheted meg anyukádat.

1. Ültess anyának virágot egy általad szépen kidekorált cserépbe













 Cserepedet dekoráld szalagokkal és kartonból kivágott szívecskével. A szívecskére rajzolj vagy írjál vmi szépet.
A kartont ragaszd egy hurkapálcikára és szúrd a cserepedbe a beültetett virágod mellé.


Ha elköltötted a zsebpénzedet fagyira akkor se kell elkeseredni, számtalan dolgot alkothatsz te is fűből-fából-virágból.
Most már virágba borultak a fák, bokrok, orgonák...
ha kertes házban laktok, akkor:
2. készíthetsz egy szép csokrot. 
 
Ha nincs kertetek, akkor a a csokorkészítés lehet, hogy kimarad, mivel nem tépheted le a közeli parkból az ágyásokba ültetett egynyáriakat és az orgonabokrot se dézsmálhatod kedvedre.  Fűszálakat, vesszőket, vagy a gyomnövényként ismert pitypangot  sok helyen találsz.
3. Készíts szövött  képet virágokból: az összegyűjtött vesszőkből készíts egy keretet, tekerj rá rafiát és sződd bele a fűszálakat, virágokat...
4. Készíthetsz kulcstartót. Szükséged lesz egy vastagabb ágra, amit szépen fel kell vágni, és kilyukasztani. Ehhez mindenképpen kérd apa segítségét. A fadarabra ragassz vagy rajzolj kedvedre.

Ha épp esik az eső, hideg van és nincs kedved kimozdulni, akkor otthon is találsz alapanyagot egy virágcsokor elkészítéséhez.

5. Tojástartóból készíts virágcsokrot: Nézz szét a konyhában, biztos találsz tojástartót. Vágd szét elemeire, vízfestékkel fesd ki és ragaszd fel egy hurkapálcikára.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...