2015. április 10., péntek

Legyen saját virágoskerted!

Végre itt a  tavasz! Süt a nap, meleg van.
Most hétvégén elkezdheted a saját virágoskerted beültetését.
Vessél egynyári virágokat, mert egész nyáron virítanak, színessé varázsolják a kertedet, vagy a teraszodat, és hozzád csalogatják a pillangókat. 
10 egynyári virágot válogattam össze, amit magról vethetsz és könnyen felnevelhetsz, akár a teraszodon is. Közös tulajdonságuk, hogy szeretik a napot, meleget és a vizet.
Ha nagyobb területet, vagy sok balkonládát kaptál szüleidtől a saját virágos kalandod kivitelezéséhez, akkor mind a 10-ből vethetsz: hihetetlenül színes kerted lesz.

1. Búzavirág: gyönyörű kék virágait egész nyáron hozza


2. Körömvirág: citromsárga, narancssárga színben vetheted. A kinyílt virágokból szedjél majd szárítani, mert értékes gyógynövény
3. Sarkantyúka: narancssárga, citromsárga, és szinte piroshoz hasonló sötét narancssárga színekben. Virága ehető, csak kicsit csípős.
4. Napraforgó: van már törpe, óriás, egyszerű vagy tömött virágú változata is a sárga színskálának számtalan árnyalatában. Gyerekek virágoskertjében méltán kiérdemelt helye van. Ő a kézzelfogható bizonyíték, hogy egy pici magból milyen óriás növény nevelhető, rövid idő alatt.
5. Pillangóvirág: rengeteg színben pompázik és szeretik a pillangók

6. Büdöske/bársonyka: Elriasztja a tetveket, de a katicák szeretik.


7. Rézvirág: színeinek száma megszámlálhatatlan
8. Hajnalka: kék, fehér futó. Csak egyszer kell elvetni, utána majd gondoskodik a szaporulatról. Elveti magjait és többé már meg se szabadulunk tőle.

9. Dohányvirág: illatos, színes és gyorsan nő
10. Kakastaréj: rengeteg színben, érdekes formákban is.

+1 Csodatölcsér: amennyiben nem szeretnéd a Hajnalkát, mert nehéz tőle megszabadulni, akkor vessél Csodatölcsért. Szép, színes és rengeteget virágzik.

A felsorolt virágok magvait szórhatod a végleges helyükre a kertbe, vagy a balkonládába. Általános virágfölddel elégedettek lesznek, de tarts állandóan nedvesen a földjüket.

Jó kertészkedést!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...