2015. április 2., csütörtök

Ültess saját babsátrat!

Babsátor

Ha szeretnél egy saját búvóhelyet a kertben, ahol háborítatlanul ücsöröghetsz, akkor ültess magadnak babsátrat.  Április végén kell elvetni a magokat, és ha ügyesen gondozod, akkor a kánikuláig pont benövi a támasztékát, hogy árnyékot biztosítson az alatta pihenőknek.

Keress egy napos helyet a kertben. Kapáddal rajzolj egy hatalmas kört (1,5-2m átmérőjűt). A kör nyomvonalát ásd fel, és szedegesd ki belőle a gyomokat. Ha a szüleid a pázsitból áldoztak fel egy darabot a sátorozásodhoz, akkor nem szükséges felásnod az egész kör alapterületét, csak a kör nyomvonalát, de a bejárat tervezésénél vedd figyelembe a fűnyírótok méreteit.

A fellazított földbe szórd be a magokat, jó sűrűn, hogy mihamarabb rátekeredjen a karókra, és locsold meg. Ahol a bejáratot szeretnéd ott kb 40 cm hosszan ne tegyél magokat.
A karókat beteheted akár most is, vagy később, de mindenképpen tedd be mielőtt kb fél méteres hajtásokat nevelnek a növények, hogy tudjanak rátekeredni.
A karókat egyenlő távolságokban szúrjátok le, kihagyva a bejáratot, és felül kötözzétek össze. Ehhez a munkához kérjetek segítséget.: nehéz leszúrni a karókat és ha szeretnétek, hogy a felnőttek is beférjenek, akkor magasan kell összekötözni.
Nem kell rákötözni a babot a karókra, rátekeredik segítség nélkül, és hamar befutja a sátor alakzatot.

Gondozás:  Locsoláskor ellenőrizzétek a talaj nedvességét. A sátor gyors kialakulásához folyamatosan nedvesen kell tartani.A locsoláson kívül néha kapáljátok meg, de csak óvatosan, hogy nehogy kivágjátok. 
Jó sátorozást! 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...