Rólunk


Thalmeiner Tünde kertészmérnök

Tünde vagyok, a szakmám és a hobbim a kertészkedés.  
Hiszek abban, hogy a világ zöldebb lesz ha a gyerekeket megtanítjuk arra hogyan neveljenek egy picinyke magból, égbe nyúló napraforgót. 
Hiszek abban, hogy összefogással megújulhat az iskola vagy óvoda udvara.
Hiszek abban, hogy egészséges zöldségeket, gyümölcsöket még a gyerekek is tudnak termelni.
Hiszünk abban, hogy sok kisgyerekes szülő csatlakozik majd hozzánk és programunkkal munkahelyet  biztosítunk más hasonló cipőben járó szülőnek aki a gyereknevelést és az önmegvalósítást is fontosnak tartja. 


Szakács-Nagy Zsuzsa kertészmérnök

Zsuzsi vagyok, kertészmérnök. 
Hiszem, hogy a játékos módszerekkel oktatott kertészkedéssel megváltoztathatjuk a gyerekek (és közvetítésükkel a szüleik) életszemléletét, egy zöldebb és környezettudatosabb életforma felé terelhetjük.
Hiszem, hogy a gyerekeknek értéket jelentenek a saját munkával előállított biozöldségek és a háztartási hulladékból készült játékok és egyéb használati tárgyak.
Hiszem, hogy a gyerekek örömüket lelik a saját környezetükben összegyűjtött  fűből-fából-virágból előállított, saját kézzel készített alkotásaiknak.
Hiszem, hogy minden Szamóca-tanodás kiskertész az általa (otthon vagy óvoda/iskola udvaron) megtermelt zöldséggel, gyümölccsel, dísznövénnyel, hozzájárul a saját karbon-lábnyomának a csökkentéséhez, és ez a későbbiekben fogyasztói szokásaik kialakulását is befolyásolja, energia hatékony, klímabarát útra tereli.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...