2015. február 26., csütörtök

Szamóca Kiskertész Műhely iskolás és óvodás csoportoknak

Oktatás a fenntartható fejlődés szolgálatában óvodás és iskolás csoportoknak csütörtökön délelött a Szamóca Kiskertész Tanodában.


Élmény és ismeret dús sétára hívjuk a gyerekeket és az őket kísérő pedagógusokat a budapesti FÜVÉSZKERT gazdag és látványos gyűjteményei közé.
Tapasztalat alapú, játékos tanulás által a gyerekek észrevétlenül sajátítanak el komplex ismereteket a földgömbről, kontinensekről, különböző éghajlatokról, ezek jellemző növényeiről, állatairól, érdeklődési is tudásszintjükhöz igazodva.  A program keretében, kertészkedős foglalkozást tartunk, az elkészült alkotásokat (általában beültetett növényeket) a gyerekek hazaviszik, ezzel is tovább éltetve a megszerzett élményt, tudást.

Választható programok:
 1. Világ körüli utazás növényekkel
A „Világ körüli utazás növényekkel” program missziója közelebb hozni a gyerekeket a természethez, a növény és állatvilág sokszínűsége által. Kertészkedünk: magokat vetünk, palántázunk, szüretelünk körbe járva a földgömböt. 

Öt kontinens növényeit ismerjük meg a Füvészkert gyűjteményein keresztül.(választható kontinensek: 1:Ausztrália/Új-Zéland 2: Afrika, 3: Európa, 4: Ázsia, 5: Amerika)
2. Fenntartható városi kertészkedés
Kerti kaland az aszfaltrengetegben, avagy hogyan kertészkedhetsz balkonodon télen-nyáron... Megmutatjuk hogyan lehet saját kerted ehető növényekkel a teraszodon, hogyan védd meg a hasznos bogarakat, madarakat. 
Választható témák: 
             legyen saját veteményeskerted
             legyen saját fűszerkerted
             legyen saját gyógynövénykerted 
             legyen saját virágoskerted
             madáretető készítés, madáretetés
             bogárszálloda készítés
3. Kincskeresők
             Füvészkerti kincskereső- a Füvészkert megismeréséhez
             Trópusi  kincskereső - a trópusi növények megismeréséhez
             Botanikai kincskereső - kiválasztott növények megismeréséhez
4. Rendhagyó környezeti óra- a környezetismeret tantárgy tananyagának gyakorlati feldolgozása. Témák megbeszélés szerint a tankönyv ismeretanyagához alkalmazkodva. (p. erdők, ökoszisztémák, biodiverzitás...)
     
Időpontok: minden héten, csütörtökön délelött. Egy program 60 percet tart. Lehetőség van 2 csoport fogadására is (10-től és 11.15-től vagy megbeszélés szerint).

Várjuk szeretettel a gyerekeket és a pedagógusokat !


Helyszín: Füvészkert 1083 Budapest, Illés u. 25

Csak előreegyeztetett időpontban tartunk foglalkozást!

Időpont foglalás: www.gyerekkertesz.hu

Thalmeiner Tünde        06 30 31 37 393

Szakács Nagy Zsuzsanna 06 70 54 74 527

        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...