2013. október 11., péntek

Zsiráf, zebra és sivatag Gödön a Szamóca kiskertész tanodában



Vadállatok költöztek a Mackóvár játszóház kertjébe és, hogy jól érezzék magukat, a kis kertészek kedvükre való környezetet varázsoltak nekik.

A kertépítést komoly előkészítő munkálatok előzték meg. A munkálatok a területen található beérett paradicsomok és napraforgók leszüretelésével kezdődtek és a világatlasz tanulmányozásával, érdekes kutatómunkával folytatódtak.
 
A kis kertészekből alakult kutatócsoport megállapította a napraforgók növekedése alapján, (nem fejlődtek, kicsik maradtak), hogy sivatagi kertet kell létrehozni és a térképen talált sivatagok elhelyezkedése alapján afrikai állatokkal kell benépesíteni.

Mivel egy kert kialakításához kemény fizikai munkára is szükség van, ezért a kutatásból és tervezésből álló szellemi tevékenység után ásót, kapát és gereblyét ragadtak és előkészítették a területet.


Szárazságtűrő növények kerültek a sivatagi kertbe: varjúháj, deres csenkesz, nőszirom és levendula.

A beköltözött vadállatok: zsiráf, elefánt, teve, víziló és zebra teljes ellátásban részesülnek. Kaptak növényeket, hogy legyen mit egyenek, házakat, hogy legyen hol lakjanak. Kialakult az infrastruktúra is, utak épültek, hogy tudják egymást meglátogatni az állatok.
 Soma kis kertész jóvoltából focipálya is épült és ezzel a közösségi élet is elkezdett alakulni az állatok közt: lejátszották az első focimeccset.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...