2013. október 14., hétfő

A magyarság virágai és tulipánhagyma ültetés

Népművészetünk legősibb virágmotívuma a tulipán a wikipedia szerint is, így nagyot biztos nem tévedtünk mikor tulipánhagymákat ültettünk a magyarság virágai című foglalkozásunkon a Füvészkertben.

A magyarság virágait keresve a kis kertészek bebarangolták  az egész Füvészkertet. Kacskaringós utakon, patakon átívelő hídon, dombon fel, völgyön le jártak. Ahol találtak olyan virágokat, amiket őseink is nevelgettek leszúrtak egy magyar zászlót. Jó sok helyre került zászló: a rózsákhoz, krizantémokhoz, kövirózsákhoz. A kövirózsa ismerősen hangzott, sok kis kertész fülfájását kikúrálták már a cseppjeivel...

A virághagyma ültetést a terület előkészítése előzte meg. Mivel jó sok kiskertész összegyűlt ezen a szép őszi napon pikk-pakk végeztek a nehéz fizikai munkákkal is. Együttes erővel nekifeszültek, és mindent kiszedtek az ágyásokból. Ez a kiszedés, megsemmisítés nagyon jó mókának bizonyult: büntetlenül lehetett a növényeket cibálni, tépni, kicsavarni, sőt mi több: ez volt a feladat. Ezt a feladatot további mókás kerti feladatok követték: ásni, gereblyézni és öntözni kellett.

A terület előkészítése után minden kiskertész beásta a saját virághagymáját az ágyásba, és jól megjegyezte, hogy hova is tette, mert tavasszal meg kell találja. A nagy sürgés-forgásban meg se tudtuk számolni, hogy hány kiskertész munkálkodott ezen a rendezvényen a Szamóca kiskertész tanodában, de tavasszal, ha kibújnak a tulipánok, majd kiderül....



A rendezvény a MAGYAR NEMZETI VIDÉKI HÁLÓZAT (MNVH) elnökségének döntése alapján, annak jóváhagyásával szakosztályi keret támogatásával valósult meg a KÖZÖSSÉGI TANULÓKERT HÁLÓZAT programon keresztül.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...