2013. július 8., hétfő

Tündérek és dinók a Füvészkertben

2006-ban elültették a Füvészkertben a dinoszauruszok korából származó ausztrál ősnövényt: a sárkányfenyőt (Wollemia nobilis).

2013-ban megérkeztek az élő kövületek az eltűnt korokból, hogy birtokba vegyék a területet, amit a sárkányfenyő előkészített: a dinoszauruszok.


A Szamóca kiskertész tanodás foglalkozás idejére a Füvészkertet benépesítik a kis kertészek fantáziavilágának hősei.

A dinoszauruszok páfrányokból falatoznak, a sziklák között vándorolnak, forrásvízből isznak.



A tündérek a kis házikójuk előtti padon pihennek, hintáznak, napernyővel tipegnek a kikövezett ösvényeken. Virágokat szednek a  tündérkertből és arról álmodnak, hogy milyen is a Tündérrózsa... (a kis kertészek már tudják)

A kerti törpék bújócskáznak a nagy fák és sűrű bokrok között, és a tisztáson kipihenik a fogócska fáradalmait. Gombát szednek, pillangót kergetnek, gyógynövényt gyűjtenek...

A foglalkozás végére a dinók, tündérek és törpék a füvészkertből átköltöztek a kis kertészek által egy kosárba telepített mini kertbe és hazamentek kis gazdájukkal, ahol tovább élnek...

Ezek a kis kertek folyamatos ápolást igényelnek, hogy lakóik is jól érezzék magukat benne. Locsolgassátok, ápoljátok, figyeljétek minden nap.

A Szamócák segítségével a Gödi Tücsök tábor résztvevői is beültették a dinókertjüket, páfrányokkal, sziklákkal kicsinosították. Aki lemaradt a foglalkozásról, de szeretne az otthonában bujkáló kis dinónak vagy tündérnek egy szép kis kertet készíteni, jöjjön el a Füvészkertbe július 17.-én.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...