2013. július 12., péntek

Platán, juhar és a SZUPERTITKOS TITOK



Botanikai kincskereső  Geronimo Stiltonnal


Elveszett a IV. D osztály  kincse a Gödi Németh László iskolában és Szamóca kincskereső akciót indított a kincsek felderítésére.



Szamóca segítségül hívta a 10 évesek kedvenc olvasmányának hőseit: Geronimo Stiltont,  Frankenstein Nagypapát, Kripta Nagyit, Tragikát  a leghíresebb rémfilm rendezőt és Borzonkát, Tragika kedvenc unokahúgát. 


A IV. D osztály és az egész egér család hihetetlen kalandba keveredett.



Ajtó alá csúsztatott titkos borítékokban leírt, utasításokat követve fától fáig haladtak.

 
Fákat azonosítottak, fa neveket tanultak, rovásírást fejtettek.

Nem volt elég megtalálni azt a  fát, amely a foci pálya szélén, az épület étkezőhöz vezető bejáratával majdnem szemben áll, melynek kérge fehér és csíkokban hámlik, az ágai lecsüngenek,  mintha szomorú lenne, és szeles időben hitázásba kezdenek.  

A fa nevét titkos írás védte, melyet meg kellett fejteni és a fa alatt egy újabb borítékot találtak, újabb utasításokkal, mely elvezetett a következő fáig, a következő borítékig...

A IV. D osztály csoportokba szerveződőt. A csapatok versengtek, hogy ki találja meg a kincset, egymás ellen harcoltak, akadályokat gördítettek egymás elé.


Az akadályokat leküzdve,  az utasításokat követve, borítéktól-borítékig haladva, titkos írásokat megfejtve, eljutottak a nyírfától  a hársig majd a juharig,  onnan a platánig.

Megismerték a nyírfát, melynek kérge fehér és csíkokban hámlik, a hársat melynek levelei szív alakúak, a virágai méz illatúak, a juhart, melynek termései olyanok mint egy  helikopter propellere, a platánt, melynek a törzse nagyon magas és kígyóbőrszerű a kérge. Megfejtették a rovásírással leírt fa neveket és cserébe megkapták a KINCSET. 


 

Hogy mi volt a kincs, azt nem mondhatom el, mivel az szupertitkos TITOK, de aki kíváncsi, vegyen részt a következő Szamóca tanodás kincskereső foglalkozáson és megtudja.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...