2013. június 8., szombat

Égig érő paszuly és társai


Szamóca kiskertész foglalkozások a Kelenvölgyi óvodában (Budapest XI. kerület)


 



A Kelenvölgyi óvodában besűrűsödtek a kertész események. A későn jött tavaszt nemsokára a vakáció követi (amit nem bánnak a gyerekek), de mivel egy csoport se akart kimaradni a kerti mókából, ezért Szamóca szinte mindennapos vendég volt az óvodában.

A sort a Napocska csoport kezdte az égig érő paszuly ültetéssel, ami azóta remélhetőleg már valahol félúton jár az ég felé, mivel még május első felében cserépbe bujtatták a szorgos kertész kezek. 

Minden csoportnak más foglalkozást tartott Szamóca, hogy felkeltse a kis kertészek kíváncsiságát, de megleshették a másik csoport munkájának eredményét: a saját kezűleg dekorált papírcserépbe bujtatott napraforgómagokat, a színes balkonládákat és a vicces fű Benőket.

A lebomló papírcserépbe ültetett karós bab és napraforgó magok kibújtak, cserepestől a földbe kerültek. A kis kertészek tovább gondozzák a Szamócától  kapott gondozási útmutató szerint.
 

A balkonládák az óvoda ablakát díszítik, színesítik az óvoda udvart. A kis kertészek megtanulták a beültetett növények neveit jellegzetes tulajdonságaikkal párosítva: mézillatú mézvirág, paprikaszínű paprikavirág, büdös büdöske. Azt is megjegyezték, hogy ki melyik láda beültetésében vett részt, mert a balkonládák locsolása, gondozása is a feladatuk lesz.
A fű Benők kopasz fejét eddig már benőtte a fű haj, fű frizurájukat meg lehet nyírni.

Várjuk az élménybeszámolókat: kinek nőtt a legmagasabbra a karós bab, ki nevelte a legnagyobb tányérú napraforgót. A nyári szünet után találkozunk, de addig is várjuk a kis kertészeket Szamóca kiskertész tanodájába a füvészkertbe további kertész kalandokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...