2015. május 20., szerda

Mese kertek

Janó és Janka tavaszi történeteivel fogadtuk a tavaszt.
Janó és Janka virágot szed, tojást keres, és saját kertet ültet... Nagyon aranyos könyv.

 Tündérkert pöttyös bádog virágtartóban. Kék nefelejccsel és fűvel. Kavicsokkal dekorálva
Ahogy elolvastuk a saját kertről szóló mesét, természetesen azonnal akart saját kertet gyermekem. Kívánsága azonnal teljesült: nincs annál nagyobb öröm, ha egy kertésznek a gyereke saját kertet akar megművelni...Felét beültettük a tejes dobozban már eddig dédelgetett sárgarépákkal (nálunk murok) és a másik felébe virágmagokat szórtunk, amik már szépen ki is bújtak. Az egész kb fél négyzetméter, pont a gyermekem mérete.

Minden gyereknek kell egy kis kert, ahol megsétáltathatja kedvenc kis mackóját, tündérkéjét vagy a dinóját, vagy ahol felnevelhet egy sárgarépát vagy egy körömvirágot. Ez a kert lehet akár egy tejes dobozban is az ablakpárkányon (mini tündérek is léteznek), így minden gyerek számára elérhető.

Ha a kiskertész beülteti  a tündérkertet, kapcsolatba kerül a növényekkel, megismeri, hogy hogyan kell gondozni. Megtapasztalja, hogy mire van szüksége a növénynek, hogy életben maradjon: fényre, vízre és állandó gondoskodásra. 



 Mese kert egy zöldséges faládikában a kis mackónak. Mackó néni ruhát mosott épp kiteregette a ruhákat száradni.
 Mese kert a csigabigának, pillangónak és katicának egy tejes dobozban. Nagyon tartósak ezek a dobozok. Több mint egy éve ültettük ezt a pozsgás kertet és még jól érzik magukat a növények.



További ötletek mini mese kertekre, különféle ültetőedényekben. Tündérkert egy bőröndben és egy fiókban: Mini kert füleskosárban, hintával:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...