2014. május 5., hétfő

Mesekert kis kertészeknek

Biztos nálatok is laknak olyan kis állatok, mackók, dinók esetleg tündérek, akik örülnének egy saját kertnek, ahol sétálhatnak, napozhatnak vagy kiteríthetik a frissen mosott ruhát. Lepjétek meg kis kedvencetek, készítsetek nekik egy méretüknek megfelelő kis kertet.
 Béleljetek ki egy kosarat vagy egy zöldséges faládát  egy vékony vízáteresztő anyaggal és töltsétek meg földdel. Helyezzétek el a kis barátotok házikóját és építsetek neki utat szép lapos kavicsokból, hogy tudjon sétálgatni a kertben.





Helyezzétek el a ruhaszárító kötelet és a kerti bútorokat, melyeket ágakból tudtok készíteni. A szabadon marat területet ültessétek be növényekkel. Alacsony növésű sziklakerti növényeket ültessetek. A bejárat környékére, az utak mellé a nagyon alacsony varjúhájféléket, a házikó mellé csarabot, hogy szép színes virágokban gyönyörködhessen kis barátotok, ha kinéz az ablakon. A kert hátsó felébe és a szélekre kerülhet örökzöld veronikacserje, ami itt a mini mesekertben fának is nevezhető és hűs árnyékot biztosít a kert kis lakójának. Ha tovább akarjátok tarkítani a kertet ültessetek még pár kövirózsát és tarka borostyánt.
Ha elkészültetek a beültetéssel költöztessétek be a kert kis lakóját, mutassátok be neki az új otthonát. Locsoljátok be és helyezzétek el egy napsütéses védett helyen a kertben vagy a teraszon.
A kis kert folyamatos gondozást igényel. Ha kell locsoljátok és, ha már kinőtték a növények a kis ládát bátran vágjátok vissza.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...