2013. augusztus 17., szombat

Kamilla Kisvakondnak és kis kertészeknek

Mikor Egérke megbetegedett, Kisvakond bejárta az egész világot, hogy kamillát szedjen, hogy meggyógyítsa Egérkét.
Egérke meggyógyult a kamillateától. Ha szeretnéd, hogy neked is legyen kamillateád, hogy ne kelljen bejárd az egész világot, ha netalán tán szükséged lesz rá, akkor pont itt az ideje, hogy elvesd a magokat.


 

Bátran próbálkozhatsz a kamilla nevelésével, akkor is ha nincs is kerted, csak egy csak egy teraszod ahova besüt a nap.

Töltsd meg a papírcserepedet földdel és szórd rá a magokat. Locsold meg és tedd napsütéses helyre, hogy melegedjenek. Nem kell a magokat betakarni földdel, elég ha csak picit benyomkodod az ujjaiddal. Naponta ellenőrizd, hogy nedvesen legyenek, mert hamar kiszáradnak. Locsolás előtt mindig ellenőrizd, hogy mennyire nedves, kezeddel tapogasd meg, érezni fogod, ha száraz és szeretné, hogy meglocsoljad.

Ha kibújt a kamilla növényed és már pár levélkét is hajtott, eljött az ideje, hogy kiültesd a kertbe egy napsütéses helyre, vagy egy nagyobb cserépbe a balkonon. (szeptember vége körül). Kertész lapátoddal készíts neki puha fészket a kertben, akkorát, hogy cserepestől pont beférjen. Költöztesd be az új helyére, tégy köré egy kis földet és locsold meg. Locsolgassad, figyeljed nap mint nap.

A telet így tölti ezzel a pár levélkével.  Tavasszal, ha elmúltak a fagyos reggelek, elkezd nőni, virágokat hozni. Egérke teájához és a Te teádhoz szükséges virágokat május közepén kezdi hajtani. A virágokat egy napsütéses napon délelőtt szedd le. Terítsd egy papírra és tedd árnyékos helyre. Ha megszáradtak zárd egy befőttes üvegbe. Ha kicsit is betegnek kezded érezni magad, igyál egy csészével a saját kézzel nevelt kamilládból, mert az mindent meggyógyít...





Ha Kisvakond tudta volna, hogy ilyen egyszerű saját kamilla növényt nevelni, nem kellett volna bejárja az egész világot.


A következő panaszokra használható: gyulladásos bélbetegség, emésztési zavarok, gyomorrontás kezelésére, szájfertőzés és ínygyulladás gyógyítására, gyulladt szem tisztítására, általános nyugtatásra, relaxálásra, álmatlanság csökkentésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...