2013. május 4., szombat

Iskola udvar rendezés a Németh László iskolában Flesőgödön 2013.04.30

Ilyen volt
Hamarosan a Németh László iskola újságjában is megjelenik a cikk az iskola udvar felújításról, mivel a munkálatokban résztvevő lányok örömmel vállalták a beszámoló megírását és a fiuk fényképeket készítettek a hiteles dokumentáláshoz, de addig is Szamóca tudósít.

A Szamóca kiskertész tanoda iskolakert programjának részeként április 30.-án a felsőgödi Németh László iskolában elkezdtük az iskola udvar parkosítását.

Munka közben
Első lépésben  az udvarnak egy gazos, balesetveszélyes és ezáltal használhatatlanná vált részét takarítottuk ki, ahol egy kőépítmény is található.
A lelkes kertész csapatban másodikostól hetedikesig mindenki égett a vágytól, hogy kertészkedhessen és hogy az udvarnak ezt a részét is birtokba vehesse. 

A lelkes kertész csapat
Munka közben 2
A 20 fős gyerek csoport, élükön az igazgató helyettes Nyizsnyik Judit és a Szamóca kiskertész tanoda részéről Tünde  1 óra kemény munkával megtisztította a kőépítményt a gyomoktól és kövektől. A dísznövényeket a kis kertészek átültették, belocsolták. Találtak meténget, gyöngyvirágot, sásliliomot, mézvirágot, nőszirmot.

Mindenki elégedett volt az elvégzett munka eredményével, a gyerekek büszkén pózoltak a csoportképen a megtisztított kőépítmény előtt, a kerti szerszámokat mint harci eszközöket szorongatva.
Ilyen lett
A következő parkosítási munkálat részeként a kőépítményre ülődeszkákat szerelnek, és beültetjük növényekkel.

Csupa móka-kacagás
Átültetés

Kiskertész munka közben
Az átültetett nőszirmokat jól belocsolták

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...