2016. február 3., szerda

Növények farsangjaSzürke téli napokon, amikor kevés a napfény nyárról, melegről, buja zöld trópusi tájakról álmodozunk. Nem kell messzire utazni az élményért, hiszen a botanikus kertek üvegházaiban télen is egzotikus virágok, óriás pálmák, fikuszok, banánfák, húsevő növények, vízi növények, kaktuszok, liánok, páfrányok, orchideák dzsungelében sétálhatunk és feltöltődhetünk egy kis meleggel és nyári hangulattal. Ha ellátogattok egy trópusi üvegházba sok olyan növénybe fogtok belebotlani, melynek a gyümölcsét pont télen fogyasztjuk, vitamin forrásként vagy csak mert finom: narancs, citrom, papaya, kókuszdió, banán, ananász, datolya, vanília.
Farsangra a gyümölcsöket vicces jelmezekbe öltöztette számotokra Virág, egyik kis kertészünk, hogy felvidítson Titeket. Keressétek meg a banánfát, citromfát, ananászt, datolya pálmát a botanikus kertek trópusi és szubtrópusi üvegházaiban. 
 A kavicsvirágok különös módját választották annak, hogy megmeneküljenek a legelésző állatoktól, akik eledelt és vizet keresve szívesen elfogyasztanának egy lédús pozsgás növényt. Utánozzák a kavicsok formáját és mintázatát és elvegyülnek, a kavicsok között melyek körül veszik őket. A Szamóca kiskertész klubban, a sivatagok és szavannák növényeiről meséltünk a gyerekeknek és szemléltük a kavicsvirágokat, amikor Alma, egyik kis kertészünk megszólalt: „de jó a kavicsvirágoknak, náluk mindig farsang van”.


A képeket készítette: Farkas Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...