2015. október 11., vasárnap

Meghívottak a bogárszállodába

Elkészült a bogárszálloda, szétküldtük a meghívókat. Olyan lakóknak készítettük a lakosztályokat, akik nyáron meghálálják, a téli menedékhelyet. Elpusztítják a tetveket, hernyókat, csigákat, krumplibogarakat, vagyis megvédik a veteményeskertünket.
A következő bogarak kaptak névre szóló meghívókat. Reméljük hamarosan vendégül láthatjuk szállodánkban.

1. Katica
 Bogárszállodánk lakosztályaiba első számú meghívottunk minden bizonnyal a katica.
 A gyerekek kedvence, szép és hasznos is. Természetes körülmények között korhadt fában, fűcsomókban vagy tetők alatt telelnek át. Rendezzünk be egy fűcsomós szobát a szállodában és ha tetőt is teszünk rá, akkor szívesen beköltözik. A vendéglátást a tetvek elfogyasztásával hálálja majd meg.

2. Fátyolka:
Télen annyira fázik, hogy szívesen beköltözik lakásokba is. Nálunk a konyhában többen is próbáltak szállást kérni. Fagymentes helyen telel, ezért, ha  van tető a szállodán, és egy jó meleg avarral bélelt szoba, akkor szívesen elfogadja a meghívást. Ő is tetűpusztítással fizeti a számlát..

3. Fürkészdarázs:
A darázs nem támad, csak ha bántják. Nem kell félni tőle, nagyon hasznos a kertben
Földben, avarban fakéregben, fűcsomóban telel. Olyan szobát választ amelyben üreges faágak, avar vagy fűcsomó van. Nyáron lepke- légy és bogárlárváktól szabadítja meg növényeinket.

4. Futrinka:
 A futrinka éjszakai bogár, ezért nem ismerős a kis kertészeknek. Korhadó fatuskóval berendezett, mohával bélelt lakosztályt szeretne. Cserében nyáron felfalja a drótférgeket, csigákat, pajorokat és a krumplibogarat is.


5. Zengőlégy
A zengőlégy nyáron hihetetlen mennyiségű levéltetvet képes elpusztítani. A szállodában korhadt ágakkal berendezett szobát választana.


 6. Szentjánosbogár
A világító kedvenc a szentjánosbogár. Jó hírnevét nem csak a lámpásának köszönheti, hanem lárvái falánkságának is. Csigákkal is elbánnak: mérgező harapással ölik meg, elcipelik rejtekhelyükre és felfalják. A szállodákban az avarral töltött szobában keressük.

7. Fülbemászó
Szegény nem szolgált rá rossz hírnevére. Avarban telel és levéltetvet fogyaszt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...