2014. december 8., hétfő

Decemberi kiskertész feladatok 3+1


1.Luca búza
December 13-án rejtsétek el a seprűket és vessetek búzát. A seprűket azért kell eldugni, hogy a boszorkányok ne gonoszkodjanak. A búza vetésből pedig megjósolhatjátok a jövő évi termést. Ha decemberig minden szem kibújt, akkor jövőre bátran tervezhetitek a veteményest, biztos szüretelni fogtok...



2. December a dekorálás hónapja. 
Az adventi koszorún már két gyertyát is meggyújtottatok, de még nem késő elkészíteni a karácsonyi dekorációkat fűből-fából-termésből...
Gyűjtsetek tobozokat, szárítsátok meg (biztos vizes, mert lassan két hete folyamatosan esik..) és készülhetnek az angyalkák.

3. Etessétek a madarakat.
Elég ha a novemberben elkészített madáretetőt megtöltitek napraforgómaggal. Örülni fognak a madarak. Igazi karácsonyi madárcsemegét készíthettek, ha egy tobozt bekentek mogyoróvajjal és jól belehempergetitek egy tál apró magba. (köles, tört dió, mogyoró,búza) Nagyon szeretik a madárkák.
 


+1 Készítsetek mini üvegházat befőttesüvegben.


Lehulltak a fákról a levelek, a veteményest betakarta az avar és a balkonládákban sem virítanak már a muskátlik, így hát eljött az ideje, hogy a szobádban varázsolj magadnak kertet.

Keress egy befőttesüveget a konyhában (amiből már elfogyott a nagyi szamóca lekvárja) és mosd ki alaposan, mert ez lesz az üvegházad. 


Az üveg aljára tegyél egy réteg kavicsot vagy agyaggolyót és arra töltheted a földet.
Ha vannak szobanövényeitek a lakásban, kis hajtásaikkal benépesítheted üvegházadat.
A növényeket egy hosszú pálcával tudod benyomkodni a földbe.
Ültetés után óvatosan locsold be.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...