2014. november 23., vasárnap

Luca búza vetés gyerekekkel

Pop up Luca búza

bejegyezte Tünde
Péntek 13. Luca napja - boszorkányok, fekete macskák, Luca szék, Luca kalendárium, Luca széke…..oly sok érdekes téma. A gyerekeimmel egy Luca búzás Pop up -ot készítünk. Meg is van a terv.

Mi kell hozzá: Tetra pack doboz, kavics, virágföld, bio búzavetőmag, dekor papír és jókedv :) Bio búza magot vettem -  hogy megetethessük a zebra pintyeinkkel, macskánkkal, magunknak meg facsarunk a levéből, megvéd a betegségektől.

A doboz közepét egy tégla lap alakú vágással felnyitottam.  Ollóval kilyukasztottam az alját, hogy a víz el tudjon folyni. Kerül alá alátét.


Apró kavicsból tettem az aljára egy 3 cm réteget.

Megtöltöttem virág földdel.
 
Rászórtam a búza magokat.

Letakartam őket földdel.

Készítettem egy képet amelyet rácsíptettem a doboz felhajtott részére.

Pénteken, Luca napján mindegyik gyerekem elkészíti a saját Pop up Luca búza dobozát. Alig várom lássam mit rajzolnak. A napokban már beszélgettünk Lucáról, már alakul a kis fejükben  a kép.

Pontosan Luca napján elkezdjük majd locsolni, meleg és világos helyre tesszük. Karácsonyig a búza eltakarja majd a fekete macskákat és az ég felé tör. Hurrá ! Vége a sötétségnek. Ezután több lesz a fény és jó lesz a termés. Még gondolni sem akarok rá, hogy nem így lesz.

Kíváncsi lennék nálatok milyen lett a Pop-up Luca búza doboz. Küldjétek képeket, jutalomképpen belépőt kaptok a 2014-es Szamóca programokra. www.gyerekkertesz.hu

Jó készülődést !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...