bejegyezte Tünde
Divatba jöttek a méhecske szállodák, a krumpliból készült
virágcserepek, a zöldségekkel teliültetett gyomos virágágyások és az ehető
virágok. És mindez a fenntarthatóság nevében. Ez a hullám söpör végig Párizson,
a Botanikus kerttől a Parc de la Vilette-ig. A Louvre mögött, erdészeti
kiállítást rendeztek méhecske szállodákkal megtüzdelve. A városi virágágyásokba
céklát, kukoricát, babot, kaprot ültetnek. Szépek és hasznosak és nem árt ha megismerjük
őket.
A virágokra is ráfanyalodtak, ehető virágok vannak mindenütt. Sarkantyú
és borágó virág- be velük a salátába !. És tényleg finomak, megkóstoltam. Ha
néhol a gyomok közül alig látszik ki a kultúr növény, az megint csak a
fenntarthatóság érdekeit szolgálja. Hagyják visszatelepedni az ősgyepet,
visszarendeződni a mikroflórát és a talajlakókat, hogy élesszék újra az
évtizedek alatt vegyszerekkel sterilizált termőföldet. Három nap után, a
Párizsi parkokat járva, már megkedveltem az új divatot, jobban tudok értékelni egy
gyomos de egészséges virág ágyást mint egy vegyszerrel gyomirtott virág bordürt.
Mert mégiscsak fő az egészség !
És hogy ténylegesen mi a divat Párizsban ? Hát a balerina
cipő és a színes sálak, akárcsak Budapesten.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése